Amerika GP'de Ferrari duble yaptı! Hamilton yarış dışı, Norris ile Verstappen...

Formula 1 Lewis Hamilton Max Verstappen
Amerika GP'de Ferrari duble yaptı! Hamilton yarış dışı, Norris ile Verstappen...

Formula 1'de sezonun 19. yarışı olan Amerika Grand Prix'i nefes kesen anlara sahne oldu. Ferrari pilotları Charles Leclerc ve Carlos Sainz Jr. yarışı ilk 2 sırada tamamlarken, Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton 3. turda yarış dışı kaldı. McLaren'de Lando Norris, 5 saniye cezası nedeniyle yarışı 3. sırada tamamlamasına karşın podyumun son sırasını Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen'e kaptırdı.

Formula 1'de heyecan, Amerika'nın Teksas eyaletinde devam etti. Sezonun 19. yarışı olan Amerika Grand Prix'i nefes kesen anlara sahne oldu.

Yarışa pole pozisyonunda başlayan Lando Norris, ilk virajda Max Verstappen ile mücadeleye girdi. İki pilotun arkasından kendini gösteren Charles Leclerc liderliği almayı başardı.

Yarışın sürprizini ise İngiliz pilot Lewis Hamilton yarattı. Deneyimli isim yarışın 3. turunda 19. virajı alamadı ve çakıl havuzuna girdi. Aracını çıkaramayan Hamilton yarış dışı kaldı.

Yarışın en çekişmeli anı ise 52. turda yaşandı. Ferrari pilotları Charles Leclerc ve Carlos Sainz Jr. yarışı ilk 2 sırada devam ederken Red Bull pilotu Max Verstappen ile McLaren pilotu Lando Norris podyum için mücadele verdi.

13. virajda Norris, Verstappen'i geçmeye çalışırken dışarıda kaldı. Verstappen savunmasını yaparken iki pilot da pist dışına çıktı ve Norris 3. sırayı aldı.

Ancak Norris'e pist dışında avantaj sağladığı gerekçesiyle 5 saniye cezası verildi.

Charles Leclerc yarışı takım arkadaşı Carlos Sainz'ın 7 saniye önünde lider olarak tamamladı. Lando Norris'in cezası sonrası ise Max Verstappen yarışı üçüncü sırada tamamladı.

Kontraspor'un Özel içeriklerini Instagram'dan takip etmeyi unutmayın