Yıllar sonra ortaya çıktı! Beşiktaşlıların unutamadığı Adriano transferini Arda Turan bitirmiş!

Beşiktaş Futbol Süper Lig Transfer
Yıllar sonra ortaya çıktı! Beşiktaşlıların unutamadığı Adriano transferini Arda Turan bitirmiş!

Beşiktaş'ın üst üste ikinci kez şampiyon olduğu ve Şampiyonlar Ligi'nde rekor kırdığı 2016-17 sezonundaki kadrosunda yer alan Adriano Correia, siyah-beyazlı takıma transfer olduğu dönemde kendisini Arda Turan'ın ikna ettiğini açıkladı.

2015-16 sezonunda Şenol Güneş yönetiminde Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş, 2016-17'ye önemli transferle başlamış ve bir kez daha ipi göğüsleyen taraf olmuştu. O dönemde Talisca, Aboubakar, Caner Erkin ve Gökhan Gönül gibi yıldızlara imza attıran siyah-beyazlıların kadrosuna kattığı bir diğer isim de Barcelona'nın efsaneleri arasındaki Brezilyalı sol bek Adriano olmuştu.

Profesyonelliği ve sahada yaptıklarıyla Beşiktaşlıların unutamadığı isimler arasında yerini alan Adriano'dan yıllar sonra transferine dair itiraf geldi. Cansel Kemiksiz'e konuşan Adriano, "Beşiktaş'tan ilk teklif geldiğinde kafamda soru işaretleri vardı. Ülkede bir darbe girişimi olmuştu. O dönem Arda Turan ile Barcelona'da beraberdik ve o beni ikna etmek için yanımda Cumhurbaşkanı'nı aramıştı. Her şeyin yolunda olduğunu öğrendik ve ben de teklifi kabul ettim" ifadelerini kullandı.

Adriano ve Arda Turan daha önce Barcelona'da birlikte forma giymişti. Beşiktaş'ta 3 sezon forma giyen Brezilyalı yıldız, 111 maçta 4 gol attı, 10 asist yaptı.