Volkan Tümkor: Beşiktaş'ın ilk 11'ine en az 4 transfer daha yapılması gerekiyor!

Beşiktaş Transfer
Volkan Tümkor: Beşiktaş'ın ilk 11'ine en az 4 transfer daha yapılması gerekiyor!

Kadrosunu Gabriel Paulista, Rafa Silva, Ciro Immobile ve Can Keleş ile güçlendiren Beşiktaş'ta gözler savunma hattına yapılacak takviyelere çevrildi. Kontraspor.com Genel Yayın Yönetmeni Volkan Tümkor, siyah-beyazlıların yeni sezon öncesi transfer planlamasını değerlendirdi.

Kontraspor.com Genel Yayın Yönetmeni Volkan Tümkor, Beşiktaş'ın sezon öncesi transfer planlamasını ve gelecek sezona dair görüşlerini aktardı. Tümkor, siyah-beyazlıların ilk 11'ine en az 4 takviye daha yapılması gerektiğini belirtti.

Volkan Tümkor'un değerlendirmeleri şu şekilde:

"KANAT OYUNCUSU GEREKİYOR"

Beşiktaş şu ana kadar çok kaliteli ve kendisine yakışan transferlere imza atarak camiaya yeniden heyecan getirdi. Ama hala direkt ilk 11 oynayacak en az 4 transfere daha ihtiyaç var. Savunmanın baştan kurulması lazım. Gabriel Paulista'nın yanına bir stoper, iki bek. Buralara yerli oyuncu bulmak kolay değil. Şu ana kadar yapılan transferler ayarında bir de kanat oyuncusu gerekiyor.

"DÖRT TRANSFER KALDI"

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin her ikisinin de çok kaliteli ve oturmuş kadroları var. İki nokta atışı transferle ikisi de bütün sorunlarını çözer. Al-Musrati'nin adapte olduğunu, Gedson Fernandes'in takımda kaldığını düşünürsek Beşiktaş'ın ilk 11'ine 7 transfer gerekiyordu. Üçü yapıldı kaldı dört.

"EN ÖNEMLİ SORUN GÖNDERİLECEK YABANCILAR"

Kadroda 19 yabancı varken transfere es verilmesi biraz mecburi. Gönderilecek oyuncular konusu çok önemli. Bazı yabancılar gönderilmeden yerlerine transfer yapmak, ayrılık sürecinde kulübün elini zayıflatıyor. Önce birkaç ayrılığın gerçekleşmesi lazım. Dört yabancı daha geldiğinde sayı 23 olacak. 9 oyuncudan çıkmak zorunda Beşiktaş.

"RAKİPLERİNDEN DAHA ÇOK ŞAMPİYONLUĞA İHTİYACI VAR"

Beşiktaş'ın parası yok diye sızlanacak yönetim yerine Rafa Silva, Immobile ayarında oyunculara para harcamaktan çekinmeyen yönetimi tercih ederim. Şampiyonluk sayıları ortada. Beşiktaş'ın şampiyon olmaya rakiplerinden daha fazla ihtiyacı var. Gerçek bu. Bütün planlama buna göre yapılmalı.

"YABANCI SAYISININ ARTMASI DOĞRU"

Yabancı sayısının 14'e yükseltilmesi doğru hatta eksik bir karar. Süper Lig'de 19 takım var. Toplamda 266 yerli futbolcunun kadrolarda bulunması anlamına geliyor. Türkiye'nin havuzunda Süper Lig seviyesinde 266 yerli futbolcu var mı?

"AMAÇ GEDSON, AMIR VE MUÇİ'DEN GELİR ELDE EDEBİLMEK"

Beşiktaş'ın vizyonu dün Rıdvan'ı, yarın Semih'i, Mustafa'yı yurt dışına satmak olamaz. Özkaynaktan gelen futbolcular, Avrupa denildiği zaman Beşiktaş formasıyla her sezon Avrupa'da hedef peşinde koşmayı hayal etmeli. Futbolculara bunu hayal ettirebilmeli Beşiktaş. Bunun için gerekli kaynak Gedson, Amir, Muçi tarzı transferlerden elde edilebilmeli. Başarı Semih'i tutabilmek, Rosier'den para kazanabilmek.