Alperen Şengün'den Türk spor tarihine geçen anlaşma: 5 yıl için koca bir servet ödeyecekler

NBA NBA Sonuçları Basketbol
Alperen Şengün'den Türk spor tarihine geçen anlaşma: 5 yıl için koca bir servet ödeyecekler

NBA takımlarından Houston Rockets'ta forma giyen 28 yaşındaki pivot Alperen Şengün, 185 milyon dolar karşılığında kulübüyle 5 yıllık sözleşme imzaladı. Bu anlaşma Türk spor tarihine geçti.

NBA Ligi ekiplerinden Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün'ün yeni sözleşme durumu görüşmelerin ardından netlik kazandı. Milli yıldız, çaylak kontratının son senesine girerken takımıyla 5 yıllık yeni bir anlaşma sağladı.

ALPEREN ŞENGÜN'ÜN MENAJERİ AÇIKLADI

Houston Rockets'ın çaylak kontratlarının son senesine gelen Jalen Green ve Alperen Şengün konusunda izleyeceği yol merak ediliyordu. Jalen Green'in çaylak kontratını uzatmak adına 3 yıl için 106 milyon dolarlık bir anlaşma sağlayan Houston Rockets, Alperen Şengün için görüşmelerine hız vermişti. Alperen Şengün'ün menajeri, ESPN'den Bobby Marks'a verdiği bilgide taraflar arasında anlaşmaya varıldığı duyurdu.

BU ANLAŞMA TÜRK SPOR TARİHİNE GEÇTİ

Alperen Şengün, çaylak kontratını 5 yıllık yeni bir anlaşma ile uzattı. Milli yıldızımızın, bu sözleşme sürecinin son yılında oyuncu opsiyonu bulunuyor. Houston Rockets, Alperen ile 5 yıllık 185 milyon dolar karşılığında Türk spor tarihine geçen anlaşma sağladı.

5 YILLIK UZATMA ALAN İLK NBA OYUNCUSU

Alperen Şengün'ün yeni sözleşmesi, sadece Türk basketbol tarihi adına değil NBA'de de önemli bir değer taşımakta. Yeni anlaşmasıyla Alperen Şengün, Luka Doncic ve Trae Young'dan sonra bir ilke imza attı. Milli yıldızımız, Luka Doncic ve Trae Young'dan sonra çaylak kontratına oyuncu opsiyonu içeren 5 yıllık bir uzatma alan ilk NBA oyuncusu oldu.

Kontraspor'un Özel içeriklerini Instagram'dan takip etmeyi unutmayın